Німеччина проти відновлення формату G8

Німеччина проти відновлення формату G8

Укрінформ
Питання про відновлення "Великої вісімки" зараз не розглядається, це "взагалі не тема", тож Росія не повернеться до групи лідерів провідних країн світу, доки не будуть усунені причини її виключення

Про це напередодні саміту G7 сказав радник канцлера Німеччини Ангели Меркель, відповідаючи на запитання журналістів Deutsche Welle.

Наступного тижня Ангела Меркель поїде до Японії, де 26-27 травня відбудеться черговий саміт «Великої сімки» (G7), однією з тем якого стане війна на сході України. За даними джерел DW у німецькому уряді, учасники саміту підтвердять незмінність своєї позиції, яка полягає в тому, що санкції ЄС та США щодо Росії можуть бути скасовані лише в разі повної реалізації мінських домовленостей.

Узгоджена позиція учасників G7 стосовно шляхів урегулювання конфлікту між Росією та Україною буде викладена в одному з пунктів підсумкового комюніке саміту в Японії. Про санкції у цьому документі, скоріш за все, не йтиметься. Рішення про їх подовження і в США, і в ЄС має бути прийняте лише в червні.

У відомстві федерального канцлера, водночас, вважають, що учасники зустрічі у неформальній обстановці обміняються думками щодо цього. Джерела DW підкреслюють, що рішення про санкції приймаються після тісних консультацій між Брюсселем та Вашингтоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-