США готуються розгорнути в Лівії додатковий контингент

США готуються розгорнути в Лівії додатковий контингент

Укрінформ
Сполучені Штати наразі перебувають у діалозі з керівництвом Лівії щодо відправлення в цю країну додаткових американських сил з метою проведення навчань місцевих сил безпеки.

Про це зазначив голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Джозеф Данфорд, повідомляє The Washington Post.

"Поки ми не готові розгортати свої можливості, оскільки ще не досягнуто угоди. І, якщо по правді, це може статися в будь-який день", - зауважив високопоставлений американський військовий чиновник.

За його словами, операція американських військових, швидше за все, буде довгостроковою та зосередиться на "підготовці та оснащенні збройних формувань у Лівії". Крім того, це також стане ознакою визнання нового лівійського уряду національної згоди (GNA), який підтримується ООН.

Проте, як підкреслив генерал, для цього від національного уряду має надійти офіційний запит.

Невелика кількість сил спеціальних операцій США вже була розгорнута наприкінці минулого року в лівійських містах Місрата й Бенгазі з метою оцінки, хто міг би стати партнером для американських сил, зазначає видання.

Водночас Данфорд відмовився коментувати питання операцій, наголосивши, що Сполучені Штати шукають способи, щоб зробити "унікальний внесок" в ці зусилля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-