У ЄС попередньо схвалили нові правила скасування

У ЄС попередньо схвалили нові правила скасування "безвізу"

Укрінформ
Рада ЄС схвалила та продовжить обговорення з Європарламентом нових правил у процедурі призупинення безвізового режиму з третіми країнами.

Таке рішення ухвалила у п’ятницю Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Сьогодні Рада ЄС схвалила переговорні позиції щодо проекту регламенту про перегляд механізму призупинення, який може бути застосований відносно усіх угод про візову лібералізацію", - заявили у Раді ЄС.

Головування Нідерландів уповноважено розпочати переговори про це з Європарламентом для подальшого остаточного ухвалення.

Наголошується, що таке рішення умотивоване необхідністю мати негайні можливості для скасування безвізового режиму, якщо деякі країни їм зловживатимуть.

Серед можливих підстав для скасування "безвізу" на період до шести місяців із подальшим моніторингом зазначається погіршення співпраці у процесі реадмісії, тобто висилання нелегальних мігрантів до третіх країн, звідки вони прибули до ЄС.

"Призупинення безвізового режиму може бути розпочато після подання країни-члена або Єврокомісії. Якщо проста більшість країн-членів зробить такі подання - Єврокомісія повинна ухвалити проект виконавчого рішення про тимчасове призупинення скасування візових вимог для відповідних громадян третьої країни на період у шість місяців", - йдеться у роз’ясненні Ради ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-