Паризькі теракти: єдиного арештованого привезли на перший суд

Паризькі теракти: єдиного арештованого привезли на перший суд

Укрінформ
Єдиного, арештованого у Бельгії, виконавця терактів у Парижі Салаха Абдеслама привезли на перший довгоочікуваний допит до суду, який може розкрити деталі злочину, внаслідок якого загинуло 130 осіб.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції

«Конвой, контрольований з повітря вертольотом, у складі кількох автомобілів під охороною бійців спеціального антитерористичного підрозділу жандармерії прибув до внутрішнього двору суду в Парижі вранці», - йдеться в повідомленні телеканалу BFM-TV.

Салах Абдеслам погодився давати свідчення французькому правосуддю щодо організатора терактів Абельхаміда Абаауда та ролі усіх, йому відомих, учасників скоєння цього злочину.

Раніше у кінці квітня офіційні звинувачення були висунуті терористу Салаху Абдесламу після його екстрадиції з Бельгії до в’язниці у Франції. Абдеслама офіційно взяли під слідство за низкою звинувачень, включаючи вбивство шляхом тероризму, співучасть у терористичній організації, зберігання та використання зброї і вибухових речовин. Відомо, що терорист перебував у в'язниці в муніципалітеті Флері-Межорі за 30 км від Парижа, яка добре захищена від можливості втечі і є однією з найбільших в’язниць в Європі.

Як повідомляв Укрінформ, влада Бельгії передала Франції Салаха Абдеслама, якого підозрюють в організації терористичних актів у Парижі у листопаді 2015 року. Салах Абдеслам, який був заарештований 18 березня в Брюсселі і перебував у в’язниці бельгійського міста Брюгге. Він заявив, що «хоче співпрацювати зі слідством, відповідати за свої дії, але не в Бельгії». Він також заперечив свою причетність до терактів у Брюсселі 22 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-