Французи допоможуть розслідувати катастрофу A320

Французи допоможуть розслідувати катастрофу A320

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро заявив, що французькі фахівці перевіряють усі можливі причини авіакатастрофи пасажирського літака Airbus A320, що сталася напередодні вночі.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, з такою заявою він виступив у п’ятницю на телеканалі France 2.

"Усі припущення перевіряються, але жодне не є пріоритетним, оскільки не має жодних підтверджень причин авіакатастрофи", - сказав міністр, додавши, що у суботу він планує зустрітися з родинами загиблих пасажирів літака А320 з метою надати максимально можливу інформацію, якою володіє влада.

Французька влада відправила до Каїра трьох слідчих та технічного радника Airbus для участі в розслідуванні. Прокуратура Парижа порушила карну справу у зв’язку із загибеллю громадян Франції.

Разом з тим, міністр цивільної авіації Єгипту не виключає, що причиною падіння пасажирського літака міг бути теракт. Така версія йому видається більш вірогідною, ніж технічна несправність повітряного судна.

У той же час, за повідомленнями ЗМІ, у районі можливого падіння літака авіакомпанії EgyptAir з 66 особами на борту, здійснюються пошукові роботи. Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі закликав "усі відомства та міністерства максимально сприяти операції, в тому числі міністерству цивільної авіації, ВМС та ВПС ЗС Єгипту, щоб знайти уламки літака".

Офіційні представники Греції та Єгипту спростували інформацію, що у районі пошуку напередодні було знайдено уламки Airbus A320.

Раніше повідомлялося, що пасажирський літак авіакомпанії EgyptAir вилетів з паризького аеропорту Руассі-Шарль-де-Голль після 23:00 і повинен був приземлитися в Каїрі о 3:05 місцевого часу. Перебуваючи на висоті 11,2 тис м літак несподівано зробив поворот на 90 градусів уліво і потім розворот на 360 градусів, після чого почав падати і на висоті 3 тис. метрів зник з радарів. Airbus впав на відстані 130 морських миль від грецького острова Карпатос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-