Прем'єр Канади спричинив гендерний скандал у парламенті

Прем'єр Канади спричинив гендерний скандал у парламенті

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо був змушений кілька разів вибачатися за те, що під час засідання парламенту випадково штовхнув ліктем жінку-депутата.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, прикрий інцидент трапився під час голосування за суперечливий урядовий законопроект щодо евтаназії.

Безпосередньо перед початком голосування Джастін Трюдо спробував за лікоть супроводити опозиційного депутата Горда Брауна, який спілкувався із колегами, до його робочого місця, але при цьому випадково зачепив ліктем Рут Елен Броссо з Нової демократичної партії.

Жінка виразно відреагувала на цей інцидент, після чого одразу залишила зал. Натомість між Джастіном Трюдо та опозиційними депутатами виникла емоційна словесна перепалка.

Прем'єр-міністр тричі вибачився за сутичку у парламенті, однак лідер опозиції Рона Амброз усе одна звинуватила його в “абсолютній відсутності поваги до депутатів” та назвала вчинок “шокуючим”.

Сама постраждала Броссо заявила, що інцидент настільки приголомшив її, що змусив покинути залу засідань і через це пропустити важливе голосування.

Джастін Трюдо пояснив свій вчинок бажанням пришвидшити участь колеги-депутата у голосуванні. У своїх вибаченнях він визнав, що вчинив негідно та погодився понести відповідальність, яку визначить етичний комітет. “Депутати справедливо очікують кращої поведінки від будь-кого у парламенті. Я й сам очікую більшого від себе”, - наголосив пізніше Трюдо.

Додамо, що на підтримку Джастіна Трюдо виступили не лише його однопартійці із Ліберальної партії, а й представниця опозиційної Зеленої партії Елізабет Мей, яка засудила намагання прем’єра відтягти за лікоть депутата, втім наголосила, що Броссо Трюдо зачепив випадково і одразу спробував вибачитися. “Дуже нерозумно було намагатися просунути голосування, посунувши депутата. Цей вчинок є вкрай небажаним. Втім, інцидент із Броссо, на моє переконання, був ненавмисним”, - сказала Мей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-