Палата представників США затвердила $622 млн на боротьбу з вірусом Зіка

Палата представників США затвердила $622 млн на боротьбу з вірусом Зіка

Укрінформ
Палата представників Конгресу США в середу ввечері прийняла переважною більшістю законопроект H.R. 5243, який виділяє $622 млн для боротьби з вірусом Зика.

Білий дім вважає цю суму вкрай недостатньою, через що президент має намір заветувати документ, пише американське авторитетне видання The Hill.

"За проект закону проголосували всі крім чотирьох республіканців. Він виділяє фінансування на дослідницькі зусилля, профілактику та лікування на федеральному рівні протягом наступних шести місяців", - зазначається в публікації.

Тим не менше, президент Обама попередив, що накладе вето на законопроект, який у Білому домі охрестили "безглуздим підходом" до вирішення проблеми. Така оцінка була визначена через те, що документ покриває лише третину запиту адміністрації на боротьбу з вірусом.

Представники Демократичної партії у повному складі виступили проти скороченого фінансування. Демократи звинуватили республіканську більшість у "недбалій відповіді на вірус", який, за прогнозами, може поширитися на континентальну частину США вже впродовж наступного місяця.

Раніше за проект закону щодо боротьби з вірусом Зіка проголосував Сенат, який зменшив початкову цифру, запропоновану Білим домом до $1,1 млрд.

"Нижня палата скоротила майже удвічі навіть цей показник", - зазначає видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-