Росіяни не зменшили військової присутності в Сирії - Пентагон

Росіяни не зменшили військової присутності в Сирії - Пентагон

Укрінформ
Російські сили в Сирії продовжують залишатися на військових базах РФ у незмінній кількості попри заяви Москви про загальне виведення військ з цієї країни.

Про це зазначив у середу під час прямого включення в Пентагоні речник об'єднаних сил міжнародної коаліції полковник Армії США Стів Уоррен, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Їхні військові потужності залишаються такими самими", - відповів Уоррен на прохання журналістів уточнити чисельність російських сил в Сирії після оголошення наміру про виведення військ.

"Вони як і раніше мають там повітряні сили, продовжують зосереджувати наземні сили та артилерію. Для консультацій та допомоги сирійському режиму досі використовується російський спецназ", - уточнив Уоррен.

Він зазначив, що, зокрема, в Пальмірі росіяни встановили свого роду "передову оперативну базу, точку опори для більш потужної військової присутності".

Офіційний представник коаліції при цьому зауважив, що зараз занадто рано говорити про те, на який термін вони залишатимуть свою присутність. Водночас він підтвердив, що російські сили продовжують будівельні роботи на військовій базі поблизу Пальміри.

Крім того, Уоррен зауважив, що зараз більшість військових ударів росіян наноситься по позиціях ІДІЛ. Він уточнив, що така тенденція спостерігається впродовж останніх кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-