Польські спецслужби затримали лідера проросійської партії

Польські спецслужби затримали лідера проросійської партії

Укрінформ
Агенція внутрішньої безпеки (ABW) Польщі у середу затримала лідера проросійської партії Zmiana (Зміна – ред.), “спостерігача” на так званому референдумі у Криму в березні 2014 року, Матеуша Піскорського.

Представники спецслужби також провели обшуки у лідерів незареєстрованої офіційно партії лівого спрямування, передає варшавський кореспондент Укрінформу.

“Вранці функціонери Агенції внутрішньої безпеки здійснили обшуки в помешканнях керівництва партії, вимагаючи видачі, зокрема, жорстких дисків, носіїв інформації, документів тощо. Ці дії ми розцінюємо як форму політичних репресій і спробу залякування тих, хто має відмінні від влади РП погляди на польську закордонну, внутрішню і соціально-економічну політику”, - йдеться в офіційному повідомленні партії Zmiana.

Згодом з’явилася інформація про затримання представниками спецслужб лідера партії Матеуша Піскорського.

За неофіційною інформацією, йому інкримінується шпигунство на користь інших країн, За інформацією tvn24.pl, ABW підозрює Піскорського, зокрема, у співпраці зі спецслужбами Китаю, а також вивчає тісні контакти політика з Росією.

Нагадаємо: екс-депутат Сейму від партії Zmiana Піскорський активно підтримує дії Росії у Криму та на Донбасі. Він був “спостерігачем” під час так званого референдуму в Криму в березні 2014 року, назвавши його легальним і добре організованим. Він також побував в окупованому Донбасі, де зустрічався з так званим лідером “ДНР” Олександром Захарченком.

Піскорський неодноразово виступав у російських ЗМІ, зокрема Russia Today, критикуючи польську владу і висловлюючи свою підтримку Москві.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-