Німецькі бізнесмени: час покласти край пінг-понгу між Києвом і Москвою

Німецькі бізнесмени: час покласти край пінг-понгу між Києвом і Москвою

Укрінформ
Німецький бізнес страждає від санкцій і просить політиків зробити все можливе для швидкої і повної реалізації Мінських домовленостей.

З таким проханням до учасників бізнес-конференції Connectivity for Commerce and Investment звернувся в середу голова Східного комітету економічного співробітництва Вольфганг Бюхеле, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Заклик ділових кіл до учасників Мінського процесу з одного боку і "нормандського формату" з іншого: будь ласка, подвойте зусилля і просуньтеся з імплементацією Мінського процесу якомога швидше", - сказав Бюхеле.

За його словами, "час покласти край деструктивному пінг-понгу між Києвом і Москвою, коли обидві сторони звинувачують одна одну в імплементаційній неспроможності".

Бюхеле наголосив, що швидка і повна реалізація Мінського пакету відповідає інтересам обох сторін. Крім миру вона відкриє двері і дасть потужний поштовх діловим процесам і в Україні, і в Росії. "Ми чекаємо саме цього від високих політичних керівників", - заявив голова Східного комітету економічного співробітництва.

Ця структура підтримує політичне рішення про запровадження санкцій, але постійно закликає до скасування режиму, який діє вже більш як два роки. Бюхеле зазначив, що Німеччина втратила майже половину свого експорту в Росію всього за три роки, втім уточнив, що не лише через санкції, а й на тлі падіння цін на нафту й обвалу рубля. Схожа тенденція спостерігається також у торгівлі ФРН з Україною, Білоруссю і Казахстаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-