США продовжать підтримку Іраку на тлі терактів у Багдаді

США продовжать підтримку Іраку на тлі терактів у Багдаді

Укрінформ
Американська сторона рішуче засуджує серію терактів у Багдаді, які сталися у 17 травня, та обіцяє разом із партнерами по коаліції продовжити військову підтримку іракських сил безпеки.

З відповідною заявою виступив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішучим чином засуджують варварську терористичну атаку, яка сталася сьогодні в Багдаді й була свідомо спрямована проти цивільного населення", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він зазначив, що, за останніми даними, внаслідок трьох атак близько 70 людей загинули, велика кількість зазнала поранень.

Ці атаки, відповідальність за які взяла на себе ІДІЛ, "засвідчують небезпеку, яку це угруповання продовжує становити для всіх іракців, а також важливість для всієї міжнародної спільноти продовжувати працювати разом для того, щоб продовжити досягати прогресу в перемозі над ІДІЛ".

У цьому зв'язку Кірбі підкреслив, що, Сполучені Штати і партнери по коаліції "продовжать забезпечувати підготовку та підтримку іракських сил безпеки, якої вони потребують, щоб продовжувати захищати народ Іраку".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в людних місцях Багдада прогриміли три вибухи. "Ісламська держава" опублікувала в Інтернеті заяву, де взяла відповідальність за теракти на себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-