У Франції лікарі наживаються на довідках для мігрантів - правозахисники

У Франції лікарі наживаються на довідках для мігрантів - правозахисники

Укрінформ
Французькі правозахисники звинуватили лікарів у здирництві по відношенню до мігрантів, які змушені платити сотні євро за медичні довідки з діагнозами, що дозволяють отримати документи на проживання у Франції.

Про це журналістам заявила представниця правозахисної організації Cimade Лора Петерсель, яка захищає права іноземців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

МОЗ Франції обіцяє відреагувати жорстко.

«Ми зрозуміли, що багато лікарів займаються здирництвом. Вони вимагають від мігрантів сотні євро за надання медичних довідок з діагнозами, завдяки яким ті можуть отримати посвідку на проживання у Франції», - заявила вона.

У Cimade наголошують, що насправді побори - це лише «верхівка айсберга».

На кричущі звинувачення з боку правозахисників відреагували в міністерстві охорони здоров'я Франції. «Те, про що говорять в Cimade, є неприпустимим. Відповідальні повинні бути знайдені і понести покарання за свої дії», - заявила представник міністра охорони здоров'я Марісоль Турен.

За даними французьких ЗМІ, у МОЗ Франції рішуче налаштовані, щоб припинити незаконні дії лікарів. Цього тижня в міністерстві запланована позачергова зустріч з представниками правозахисних та лікарських організацій, на якій обговорюватимуться заходи, передбачені законом для запобігання таким випадкам.

Раніше повідомлялося, що минулого тижня адміністрація столичної лікарні Pitie-Salpetriere звільнила одного з лікарів за підозрою у видачі мігрантам довідок за хабарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-