Провідні громадські діячі Чехії закликали Британію залишитися в ЄС

Провідні громадські діячі Чехії закликали Британію залишитися в ЄС

Укрінформ
Понад 30 провідних громадських діячів Чехії підписали відкритого листа із закликом до Великобританії голосувати за продовження членства в ЄС.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Більш як 30 провідних громадських діячів у Чехії підписали відкритого листа, який закликає Великобританію голосувати за те, щоб залишитися в ЄС на референдумі в наступному місяці", - йдеться в повідомленні.

У листі зазначається, що Великобританія відіграє ключову роль у «балансуванні» європейської політики і вихід з ЄС матиме катастрофічні наслідки.

Серед підписантів - дисиденти часів холодної війни, супермодель Єва Герцигова і відомий диригент Іржи Бєлоглавек. Список очолює Михал Зантовський, колишній чеський посол у Лондоні, також листа підписали кардинал Домінік Дука, архієпископ Празький, і колишня гімнастка Віра Чаславська, яка виграла сім золотих олімпійських медалей.

У листі зазначається, що у разі рішення вийти з ЄС Британія стане «ізольованою посеред Атлантики», і нагадують, що Європа перейняла від британців «демократичні інститути, підприємницький дух, здоровий глузд і прагматичний підхід».

При цьому підписанти наголошують, що заклик до Великобританії не є політичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-