Німеччина виділить 5,5 млн євро на мир та стабільність в Лівії

Німеччина виділить 5,5 млн євро на мир та стабільність в Лівії

Укрінформ
Берлін через Міжнародну організацію з міграції (МОМ) надасть Лівії допомогу у розмірі 5,5 млн євро для двох проектів.

Про це кореспондентові Укрінформу у ФРН повідомили в німецькому зовнішньополітичному відомстві.

«МЗС Німеччини обіцяв надати Міжнародній організації з міграції 4,5 млн євро на зміцнення миру і стабільності в Лівії», - зазначили у прес-службі відомства.

Цільова аудиторія проекту, який стартує вже цього місяця, - внутрішньо переміщені особи, біженці, мігранти й общини, які їх приймають. Проект буде реалізовуватися в двох дуже постраждалих від громадянської війни регіонах на півдні країни - Сабха і Гатрун, недалеко від кордонів з Нігером і Чадом.

"Він передбачає відновлення базової інфраструктури, будівництво громадських центрів для сімейного відпочинку й організації дозвілля, пунктів освітніх і консультативних послуг; підтримку професійної освіти і створення малого бізнесу, а також підтримку мирного процесу шляхом заохочення до діалогу місцевих структур громадянського суспільства, НУО й общин", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в червні МЗС Німеччини підтримає одним мільйоном євро ще один проект МОМ з підтримки вразливих внутрішньо переміщених осіб і мігрантів у східній, західній і південній частині Лівії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок і вівторок у Відні глави МЗС і політики з понад 20 країн обговорюють проблему Лівії, а також Сирії і Нагірного Карабаху.

Дипломати у перший день роботи конференції обговорили шляхи міжнародної підтримки нового лівійського уряду національної єдності, глава якого - Файєз Саррадж - прибув до австрійської столиці.

Також передбачається обговорити стан справ у Сирії і Нагірному Карабаху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-