У Чехії скаргу на телебачення пов'язали з пропагандою Кремля

У Чехії скаргу на телебачення пов'язали з пропагандою Кремля

Укрінформ
На Чеське телебачення надійшла скарга, де на 500 сторінках не помічене раніше в необ'єктивності ЗМІ "викривають" у нібито незбалансованому висвітленні подій в Україні в останні два роки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили з Празького Центру європейських цінностей, який у квітні розпочав випуск щотижневого огляду російської пропаганди Respekt.

"Наша команда Kremlin Watch Team і деякі представники чеських спецслужб вважають, що це є частиною організованих Кремлем зусиль із дезінформацій, з якими стикаються демократичні інститути у регіоні", - зазначив заступник директора Центру Якуб Янда.

Kremlin Watch - стратегічна програма Центру європейських цінностей, аналітичного центру, який займається вивченням і протидією російській пропаганді в Європі.

Крім того, раніше повідомлялося, що Москва має намір вислати двох чеських журналістів у відповідь на рішення МЗС ЧР не дати акредитацію двом російським представникам ЗМІ за рекомендацією чеської розвідки.

У Чехії 12 травня 2016 року було дано старт першому проекту Аудиту національної безпеки. Представили його прем'єр-міністр Богуслав Соботка і міністр внутрішніх справ Мілан Хованець. Окрім фізичних загроз - тероризму, екстремізму, міграції й антропогенних і природних загроз - метою аудиту є також реагування на так звані гібридні кампанії, а також пропаганду й дезінформацію, її розпізнавання і спростування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-