Штайнмайєр застерігає від ескалації в Нагірному Карабаху

Штайнмайєр застерігає від ескалації в Нагірному Карабаху

Укрінформ
Ескалація напруженості у Нагірному Карабаху несе в собі загрозу повномасштабного конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр перед зустріччю у Відні з президентами Вірменії та Азербайджану - Сержем Саргсяном та Ільхамом Алієвим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Запеклі бої на лінії зіткнення протягом шести тижнів засвідчують, що багаторічний статус-кво не довговічний. Чим довше триває конфлікт, і чим більше озброюються його учасники, тим більше ризик нової ескалації, так, війни між Азербайджаном і Вірменією", - наголосив керівник німецького дипломатичного відомства.

Німеччина, будучи нині головою в ОБСЄ, переконана, що ця організація грає досить важливу роль у врегулюванні конфліктів. Крім того, Франція, Росія і США як співголови Мінської групи роками працюють для консолідації режиму припинення вогню і відновлення політичного процесу. “Німеччина як голова ОБСЄ підтримуватиме ці зусилля”, - пообіцяв німецький дипломат.

"На наш погляд, мову слід вести про те, щоб режим припинення вогню на лінії зіткнення дотримувався і зміцнювався, заходи довіри були узгоджені і можна було почати переговорний процес. Це займе час, водночас не буде ніякого рішення. Але це не означає, що ми повинні припинити спроби розв’язання конфліктів", - заявив Штайнмайєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-