Росіянам після виборів-2018 можуть підвищити податки - WSJ

Росіянам після виборів-2018 можуть підвищити податки - WSJ

Укрінформ
Уряд Росії обговорює плани щодо зміни податкової системи після президентських виборів 2018 року.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на російських чиновників.

"Можливо введення прогресивної шкали податку на доходи фізичних осіб або підвищення нинішньої єдиної ставки з 13 до 20%. Не виключається і підвищення ПДВ. Необхідність таких кроків федеральні чиновники пояснюють бажанням уряду "заткнути дірки в бюджеті" в умовах падіння цін на нафту", - стверджують джерела видання.

Наприкінці березня Дмитро Медведєв заявив, що уряд не планує підвищувати податки до 2018 року, незважаючи на постійні заклики до цього. Медведєв назвав це рішення "політичним". Обійтися без підвищення податків, за словами прем'єра, дозволить наявність резервів в існуючій податковій системі.

"Після 2018 року буде новий уряд, і оподаткування може бути переглянуте. Така міра, як запровадження прогресивної шкали, розглядається", - сказав прес-секретар першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова Олександр Мачевський.

Мінекономрозвитку закладає прогноз до 2019 року заморожування зарплат бюджетників і накопичувальних пенсій. Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив у березні, що Резервний фонд та неінвестовані кошти Фонду національного добробуту можуть бути витрачені вже в 2016 році, якщо не оптимізувати бюджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-