Австралія долучається до врегулювання сирійської кризи

Австралія долучається до врегулювання сирійської кризи

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп візьме участь у засіданні Міжнародної групи підтримки Сирії (МГПС), яке відбудеться 17 травня у Відні під спільним головуванням Державного секретаря США Джона Керрі та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Про це повідомляє сайт Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії.

"Австралія буде представлена на засіданні МГПС вперше, і я буду працювати з колегами, щоб досягнути прогресу у припиненні воєнних дій та поліпшити гуманітарний доступ до цивільних осіб в Сирії, відповідно до умов сирійських мирних переговорів під егідою ООН у Женеві", – зазначила міністр.

В заяві МЗС, зокрема, наголошується, що конфлікт в Сирії спричинив жахливу гуманітарну кризу та створив живильне середовище для процвітання терористичних груп, на кшталт ІДІЛ. В кінцевому рахунку, єдине вирішення кризи в Сирії – це покласти край конфлікту.

МГПС була створена для підтримки мирного процесу в Сирії. Основним внеском Австралії у роботу групи є гуманітарні аспекти, зокрема вона є співавтором резолюції з гуманітарного доступу в Сирії, що була прийнята під час перебування Австралії в Раді Безпеки ООН.

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-