Напади ісламістів забрали життя майже 30 людей в Іраку

Напади ісламістів забрали життя майже 30 людей в Іраку

Укрінформ
В Іраку внаслідок кількох нападів, відповідальність за які взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава", загинули не менш як 29 людей і ще десятки були поранені.

Напади, як вважають, були скоординовані, повідомляє Радіо Свобода.

"В одному з цих нападів, на підприємство для виробництва побутового газу за 20 кілометрів на північ від столиці Багдада, загинули 14 людей. Там смертник підірвав себе в замінованому авто біля в’їзду на підприємство, потім на нього ввірвалася ще група бойовиків, частина з яких теж була смертниками з вибухівкою на тілі, і вони влаштували бій із охороною. Крім того, вони також підпалили частину газосховищ підприємства", - йдеться у публікації.

В іншому випадку в місті Латіфія, що за 30 кілометрів на південь від Багдада, смертник підірвав заміноване авто в торговельному кварталі – там загинули сім людей, із них двоє військових, і ще 18, із них 4 військових, були поранені.

Крім того, ще три вибухи були влаштовані в торговельних кварталах самого Багдада. Внаслідок них загинули не менш як вісім цивільних, іще 28 були поранені.

Унаслідок цієї останньої хвилі таких нападів, що не вщухає в Іраку від середи, загинули вже понад 140 людей.

За словами іракських урядовців, ці напади ісламістів, які вони чинять далеко від лінії фронту і прямого воєнного протистояння з урядовими військами та їхніми союзниками, мають на меті відвернути увагу від їхніх нещодавніх втрат на полях бою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-