Голова Верховного суду Чечні пішов у відставку після критики Кадирова

Голова Верховного суду Чечні пішов у відставку після критики Кадирова

Укрінформ
Голова Верховного суду Чечні Магомед Каратаєв подав у відставку після критики виконуючого обов'язки глави республіки Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє «Дождь».

«Після цих критичних зауважень я для себе зробив висновок, що в належній мірі не зміг проконтролювати роботу. Пропозицію глави піти у відставку я приймаю і приношу перед ним і чеченським народом вибачення. Заяву про припинення повноважень мною написано», — сказав суддя.

Він додав, що вважав і вважає себе членом «команди Ахмата-Хаджі Кадирова».

«Йдучи зі своєї сьогоднішньої посади, я ні в якому разі не покидаю цю команду і в будь-який час і в будь-який день, коли Рамзан Ахматович вважатиме за потрібне закликати мене, я готовий піти на будь-яку визначену посаду», — наголосив він.

На початку травня Кадиров запропонував піти у відставку Каратаєву і ще трьом суддям. Двоє суддів подали у відставку відразу після завершення наради у в.о. глави Чечні. Водночас голова Верховного суду заявив, що Кадирова «ввели в сумлінну оману» і висловив надію, що той змінить свою думку.

Нагадаємо, у Верховному суді Чечні розглядається справа українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких російська влада звинувачує у вбивстві військових РФ під час Чеченської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-