Колишній мер Лондона порівняв об'єднавчі цілі ЄС з планами Гітлера

Колишній мер Лондона порівняв об'єднавчі цілі ЄС з планами Гітлера

Укрінформ
Колишній мер Лондона Борис Джонсон, який є активним прибічником виходу Великобританії з ЄС, порівняв цілі Євросоюзу з планами Наполеона та Гитлера, заявивши, що всі вони базуються на намаганні об'єднати Європу під єдиною владою, створити європейську супердержаву.

Про це Джонсон заявив в інтерв’ю The Sunday Telegraph, пише Reuters

«Наполеон, Гітлер, різні люди намагалися досягти цього, і завжди подібне завершувалося трагічно. ЄС намагається зробити це іншим способом, але існує вагома внутрішня проблема: відсутність відданості ідеї Європи», - сказав Джонсон.

На його переконання, Євросоюзу не вистачає демократичності та об’єднавчої влади, тож він приречений на провал. «Не існує єдиної влади, яку б усі поважали чи розуміли. Саме це зумовлює нинішню масивну демократичну незгоду», - зазначив колишній мер Лондона.

Він додав, що суперечки між членами ЄС дозволили Німеччині наростити владу всередині союзу, перетягти на себе італійську економіку та «знищити» Грецію.

У відповідь депутат парламенту від опозиційної Лейбористської партії, активіст кампанії "Залишитися" Іветт Купер звинуватила Джонсона, що він грає в "нечесні ігри", коли порівнює ЄС, який береже мир у Європі, з нацистським диктатором, відповідальним за геноцид мільйонів невинних людей.

Нагадаємо, що громадяни Великобританії 23 червня братимуть участь у референдумі щодо того, чи залишатися їх країні членом ЄС.

Фото: picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-