У Росії створено петицію, яка вимагає вибачень за брехню щодо змісту пісні Джамали

У Росії створено петицію, яка вимагає вибачень за брехню щодо змісту пісні Джамали

Укрінформ
Говорити в ефірі центрального телеканалу "Росія 1" про те, що депортація татар була вибором людей на користь пошуку кращого життя - це блюзнірство і образа.

Дмитро Сотников, російський адвокат українського політв'язня Олександра Костенка, створив петицію в Інтернеті "Вимагаємо вибачень за фактом образи пам'яті кримських татар, депортованих у 1944 р.".

«12.05.2016 під час трансляції виступу української співачки Джамали з піснею "1944" на конкурсі Євробачення-2016 коментатори Е. Мацкявичус і Д. Губернієв допустили фривольний вислів щодо змісту пісні, повідомивши, що вона сприймається як "молитва за тих людей, які вільно або невільно залишають свої домівки у пошуках кращого життя": І це при тому, що пісня починається по суті зі слів про геноцид кримських татар, про їх депортацію і веде розповідь про долю людини, у якої сталінський режим відібрав батьківщину» - сказано в петиції.

За словами Сотникова, говорити в ефірі центрального телеканалу "Росія 1" про те, що депортація татар була вибором людей на користь пошуку кращого життя - це блюзнірство і образа, як для самого кримськотатарського народу, так і для мільйонів жертв сталінського режиму.

І, тим не менш, 14 травня ведучі телеканалу «Росія 1» у фіналі «Євробачення» перед виступом української співачки озвучили практично той же текст, що і в півфіналі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-