Ердоган звернувся до кримських татар напередодні річниці депортації

Ердоган звернувся до кримських татар напередодні річниці депортації

Укрінформ
Наш основний пріоритет в умовах української кризи – забезпечити спокій, безпеку і благополуччя наших братів кримських татар, сказав президент Туреччини.

Про це повідомляє агентство QHA.

У 72-у річницю депортації кримських татар Президент Туреччини Реджпеп Тайіп Ердоган звернувся до кримськотатарської нації на площі Анадолу в столиці країни, де проходить жалобний мітинг, присвячений пам'яті жертв депортації.

"...Коли в нашій пам'яті ще свіжим є біль, пережитий кримськими татарами, які все-таки змогли знайти можливість повернутися на Батьківщину... російська окупація 2014 року стала причиною нових утисків і пригнічення на півострові", - сказав глава держави.

"Я хочу ще раз заявити, що Туреччина не визнала і не визнає незаконну анексію Криму. Наш основний пріоритет в умовах української кризи – забезпечити спокій, безпеку і благополуччя наших братів кримських татар. Ми уважно стежимо за порушенням їх прав і тиском на них в Криму. І ми робимо все можливе, щоб уникнути цього. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб про біду кримськотатарського народу знав весь світ.

Не відмовляючись від нашої єдності і солідарності, ми продовжуємо боротьбу за свободу", - заявив Ердоган.

З усіх куточків Туреччини на мітинг, який щорічно проводять до 18 травня представники діаспори, з'їхалися кримські татари, які бажають заявити свою позицію і виступити проти свавілля, жертвою якого став кримськотатарський народ.

Напередодні траурного мітингу в пам'ять жертв Депортації кримськотатарського народу 1944 року в столиці Туреччини проводилася широкомасштабна інформаційна кампанія. На людних перехрестях, бульварах, вулицях і станціях метро.встановили тематичні білборди, розмістили запрошення афіші. Можна побачити плакати на громадському транспорті Анкари.

В Києві і по всій Україні пройде низка заходів, присвячених 72-й річниці Депортації кримськотатарського народу: мітинги, акції, флеш-моби, тематичні уроки в школах, заходи громадських організацій та активістів, нагадує агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-