Берлін дасть на біженців майже €94 мільярди - ЗМІ

Берлін дасть на біженців майже €94 мільярди - ЗМІ

Укрінформ
Влада Німеччини виділить на проблеми, що стосуються біженців, майже 94 мільярди євро у найближчі 5 років.

Про це інформує видання ZEIT.

"Для забезпечення біженців держава надасть до 2020 року загалом близько 93,6 мільярда євро", - повідомляє ЗМІ з посиланням на Мінфін.

Ця сума включає видатки на розміщення та інтеграцію, а також на боротьбу з причинами, які породжують рух біженців з кризових регіонів. Зокрема, міністерство передбачає на сплату житла та соціальну допомогу шукачам притулку в цей період суму 25,7 млн євро; на мовні курси - 5,7 млрд, професійну інтеграцію - 4,6 млрд.

Щорічні видатки зростуть відповідно з 16,1 млрд євро цього року до 20,4 мільярда в 2020.

Влада виходить з того, що цьогоріч до Німеччини прибуде близько 600 тис. прохачів притулку, наступного - 400 тис., ще за рік - 300 тисяч (як раніше повідомляв Укрінформ, у 2015 країна прийняла понад мільйон біженців - ред.), а також з того, що за 5 років більш як половина (55%) біженців матимуть роботу.

В останні місяці федеральні землі і міста вимагають дедалі більше коштів від держави на біженців. Вони вважають справедливим, якщо з центрального бюджету покриватиметься не менш ніж половина таких витрат. У квітні ц.р. представники регіонів вручили в Берліні свою калькуляцію, згідно з якою минулого року лише вартість харчування для біженців становила 21 млрд євро, а до 2020 року вона може зрости, за їх підрахунками, до 30 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-