Moody's негативно оцінило кредитний рейтинг Польщі

Moody's негативно оцінило кредитний рейтинг Польщі

Укрінформ
Рейтингове агентство Moody’s залишила без змін довгостроковий кредитний рейтинг Польщі (на рівні A2/P-1), утім змінила перспективу зміни цього рейтингу зі стабільного на негативний.

Про це йдеться в оприлюдненому в суботу прогнозі Moody’s щодо Польщі, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

Серед причин погіршення рейтингового прогнозу для Польщі агенція назвала, зокрема зростання фіскальних ризиків, пов’язаних із значним зростанням витрат з держбюджету на соціальні програми, а також планами уряду щодо зниження пенсійного віку. Агенція вказала також на погіршення інвестиційного клімату у Польщі у зв’язку з “непередбачуваною” політикою нинішньої влади і законодавчими змінами.

Міністр фінансів Польщі Павел Шаламаха вже назвав оцінку Moody’s “об’єктивною”. Натомість він зауважив, що з аналітиками агенції можна полемізувати у питанні зміни перспективи зміни цього рейтингу зі стабільного на негативний. Шаламаха зауважив, що у зв’язку з оприлюдненням даних Moody’s він очікує на зміцнення польського злотого.

Як повідомлялося, у січні інша рейтингова агенція Standard&Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг Польщі в іноземній валюті з "А-" до рівня "ВВВ+" і в національній - "A/A-1" до "A-/A-2", пояснивши це "різними законодавчими змінами", які "послаблюють незалежність й ефективність ключових інституцій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-