Держдума у першому читанні заборонила здавати житло курортникам

Держдума у першому читанні заборонила здавати житло курортникам

Укрінформ
Держдума РФ у першому читанні прийняла законопроект, який забороняє розміщувати у житлових приміщеннях готелі та хостели.

Про це повідомляє РИА "Новости".

"Запропонований проект федерального закону законодавчо забороняє використовувати житлові приміщення як готелі, інші засоби тимчасового розміщення, а також надавати в них готельні послуги", — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроект "Про внесення зміни до статті 17 Житлового кодексу Російської Федерації (в частині заборони використання житлових приміщень в якості готелей, інших засобів тимчасового розміщення, а також надання в них готельних послуг)" був внесений до Держдуми у вересні 2015.

"Діяльність з надання готельних послуг може здійснюватися лише після переведення житлового приміщення у нежитлове і оснащення зазначеного приміщення обладнанням, необхідним для надання споживачам послуг належної якості: системою звукоізоляції номерів, засобами протипожежної безпеки, охоронною сигналізацією", — зазначили депутати в пояснювальній записці до документа.

Раніше віце-прем'єр РФ Дмитро Козак заявив, що підтримує відповідну заборону.

"Такі обмеження необхідно ввести. Вони повинні бути достатньо жорсткими, щоб житло не перетворювалося на об'єкти нежитлового фонду", — сказав Козак.

Фото з вільних джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-