Глава МЗС Польщі закликає позбавлятися ілюзій щодо Росії

Глава МЗС Польщі закликає позбавлятися ілюзій щодо Росії

Укрінформ
Слід відмовлятися від бездумного переконання, що разом з Росією можна вирішувати міжнародні проблеми.

На цьому під час церемонії початку будівництва американської ракетної бази, що стане елементом ПРО США та НАТО в Європі, заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Наростаюча агресивна поведінка Росії викликає реакцію, що потрібно відмовитися від досить бездумної віри, що з Росією можна спільно розв’язувати міжнародні проблеми і повернутися до стратегічного, геополітичного мислення, до традиційних методів захисту територій країн-членів завдяки військовій присутності (підрозділів країн НАТО – ред.)”,- заявив Ващиковський.

За його словами, ця присутність буде сигналом і символом рішучого ставлення до захисту і відлякуватиме агресора від будь-якого збройного конфлікту й інцидентів в Європі.

Нагадаємо, в п’ятницю в населеному пункті Редзіково Поморського воєводства на півночі Польщі відбулася церемонія початку будівництва американської бази.

Робота з будівництва бази для 300 американських військовослужбовців, які обслуговуватимуть балістичні ракети наземного базування SM-3 Block IIA (дальність дії до 2,5 тис. км), розпочнеться влітку. База повинна почати функціонувати з 2018 року, а на її будівництво планується витратити до 300 млн долл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-