Спецслужби РФ організували кібератаки на сервери Бундестагу – контррозвідка

Спецслужби РФ організували кібератаки на сервери Бундестагу – контррозвідка

Укрінформ
 За кібератаками на німецькі державні установи стоять спецслужби Російської Федерації.

Про це у п'ятницю, 13 травня, заявили у Федеральному відомстві з охорони конституції Німеччини, яке займається контррозвідувальною діяльністю, повідомляє DW.

"Можна відстежити, що деякі з цих операцій (російських спецслужб - Ред.) тривали протягом 7 -11 років", - йдеться у заяві відомства. Німецька контррозвідка також має докази, що саме російські спецслужби рік тому організували потужні кібератаки на внутрішню мережу німецького Бундестагу.

Як заявив голова Федерального відомства з охорони конституції Ганс-Ґеорґ Маассен, інформаційна безпека німецьких органів влади та інших державних установ перебуває під постійною загрозою. Крім того, мішенню російських спецслужб є об'єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетики. За словами Маассена, насамперед метою росіян є збір інформації. "Водночас російські спецслужби показують готовність і до здійснення диверсій", - зазначив він.

Нагадаємо, під час кібератак на систему Бундестагу в середині травня 2015 року зловмисники отримали доступ до 14 серверів, серед яких був і головний сервер системи з усіма даними для доступу до мережі німецького парламенту. Тоді німецькі ЗМІ повідомляли, що атаки здійснювались за дорученням російського уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-