Трамп іде на зближення з керівництвом Республіканської партії

Трамп іде на зближення з керівництвом Республіканської партії

Укрінформ
Контроверсійний кандидат у президенти США в четвер зустрівся із керівництвом Республіканської партії, намагаючись зблизити позиції в контексті подальшої участі в президентських перегонах та отримати нарешті партійну підтримку.

Зустріч відбулася на Капітолійському пагорбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це була наша перша зустріч, але вона була дуже позитивним кроком на шляху до об'єднання", - зазначили після зустрічі у спільній заяві спікер Палати представників Пол Райан і кандидат у президенти.

Для того, щоб більш докладно прокоментувати свої позиції, сторони виступили окремо – Райан дав брифінг у Капітолії, Трамп – інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Немає таємниці, що у Дональда Трампа й у мене мали місце розбіжності. Ми говорили про це сьогодні… Я думаю, що ми посіяли насіння, щоб зростити єдність", - охарактеризував результати переговорів Райан.

Він зазначив, що об'єднання Республіканської партії після "одних із найбільш спірних праймеріз в історії" вимагатимуть часу.

"Дуже важливо, щоб ми не імітували єдність, а дійсно об'єдналися, щоб восени (під час остаточних голосувань – ред.) продемонструвати нашу повну силу", - наголосив спікер Палати представників.

Трамп, зі свого боку, охарактеризував зустріч як "дуже і дуже хорошу". При цьому він висловив впевненість, що Райан має таку саму думку.

Тим не менше, продовжив мільярдер, "неважливо, про що йдеться (під час перемовин – ред.), розбіжності все-одно матимуть місце". Втім усе ж він зауважив, що багато в чому згоден з Райаном, зокрема, в питаннях безпеки кордонів, торгівлі та нарощування військової сили США.

Сторони погодились, що започаткований діалог, спрямований на зближення позицій, продовжуватиметься надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-