Штати в діалозі з Москвою націлені на продовження перемир'я в Сирії

Штати в діалозі з Москвою націлені на продовження перемир'я в Сирії

Укрінформ
Американська сторона продовжує діалог з Російською Федерацією щодо Сирії з метою забезпечення стійкого перемир'я в цій країні, а також умов для політичного переходу, який забезпечить зміну діючого режиму на демократично обраний уряд.

Так пояснила позицію Вашингтона під час брифінгу в п'ятницю директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати і Росія зараз націлені на зміцнення довіри між сторонами, спілкуючись із людьми на місцях, з метою продовження режиму припинення бойових дій", - наголосила представник зовнішньополітичного відомства США.

Вона підкреслила, що американська сторона бачить урегулювання ситуації в Сирії лише шляхом проведення переговорів між діючим режимом і опозиційними лідерами.

Тим не менше, ситуація в країні продовжує залишатися загостреною.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер урядові війська режиму Асада захопили позиції повстанців на півночі від Алеппо, коли в місті завершилася угода про припинення вогню.

Боротьба точилася навколо контрольованої повстанцями області Хандарат, яка є стратегічно важливою, оскільки знаходиться поблизу останнього маршруту до районів Алеппо, які перебувають під контролем опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-