Корупція руйнує держави, як екстремізм - Керрі

Корупція руйнує держави, як екстремізм - Керрі

Укрінформ
Рівень корупції у світі досяг загрозливих масштабів, і його можна порівняти з пандемією, яка загрожує багатьом країнам не менше ніж екстремізм.

З такою заявою виступив у четвер на Антикорупційному саміті в Лондоні державний секретар США Джон Керрі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми всі ведемо бій за наші держави, за наші нації. Корупція загалом є одним із ворогів, оскільки руйнує національні держави так само, як і деякі з екстремістів, з якими ми воюємо, або інші виклики, які постали перед нами", - наголосив глава американського держдепу.

Він підкреслив, що "був у шоці від того рівня, який побачив, – пандемії корупції в сучасному світі". І вона атакує всі держави, зауважив Керрі.

За його словами, злочинна діяльність "в буквальному сенсі є руйнівним елементом національних держав, оскільки вона сприяє незаконному обігу наркотиків, контрабанді зброї". Вона також сприяє торгівлі людьми, "стає пособником для створення субкраїн – у деяких випадках таємної влади – всередині держав".

Представник США також підкреслив, що корупція є одним із контрибуторів тероризму, причому діє в різних випадках у різні способи.

У людей зростають невдоволення та гнів, і це продовжуватиметься, поки не позбавити корупції можливостей та не показати людям, що справедливість існує, і це може бути звичним та системним явищем, заявив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-