Банк Англії назвав Brexit найбільшим ризиком для британської економіки

Банк Англії назвав Brexit найбільшим ризиком для британської економіки

Укрінформ
Вихід Британії з ЄС може призвести до різкого зниження курсу фунта, інфляції, зростання рівня безробіття та позначитися на економічному зростанні країни.

Про це у четвер попередила центральна банківська установа Великої Британії - Банк Англії, повідомляє британська газета The Guardian.

"Рішення залишити ЄС може істотно вплинути на перспективи щодо виробництва та інфляції. В умовах невизначеності щодо торговельних відносин Великої Британії фунт міг би ще більше знецінитися, можливо різко. До того ж, домогосподарства можуть обмежити витрати, а компанії - відтермінувати рішення про інвестиції, що призведе до зниження попиту на робочу силу та збільшення безробіття", - йдеться у документі.

Як зазначає видання, у Банку Англії назвали голосування на референдумі 23 червня щодо подальшого членства країни в ЄС "найбільш суттєвим безпосереднім ризиком" для економічних перспектив Британії.

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон у своєму Твіттері заявив, що Банк Англії правильно застеріг від наслідків виходу Великої Британії з ЄС.

"Банк Англіі правильно попередив, що вихід з ЄС може спричинити зниження рівня економічного зростання та збільшення безробіття - це вдарить по робітниках", - написав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-