Міністр оборони Польщі: Попередня влада хибно оцінювала наміри РФ

Міністр оборони Польщі: Попередня влада хибно оцінювала наміри РФ

Укрінформ
Попередня владна коаліція Громадянської платформи (РО) і Польської селянської партії (PSL) в Польщі хибно оцінювала наміри Росії щодо сусідів.

Про це в Сеймі під час презентації аудиту діяльності урядів РО-PSL в 2007-2015 роках нинішнім урядом партії " Право і Справедливість" (PiS) заявив міністр національної оборони РП Антоній Мацеревич, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

"Керівники МНО після 2007 року хибно оцінювали наміри Росії щодо Польщі й інших країн, наслідком чого була теза про невисоку вірогідність конфлікту високої інтенсивності у затвердженому президентом Броніславом Коморовським документі щодо головних напрямів розвитку системи національної безпеки. Цей документ, який мав форму Білої книги – офіційної позиції головнокомандувача збройних сил, пана міністра Сємоняка й усіх відповідальних осіб за безпеку польської держави, надруковано за два місяці до російської агресії в Україні" ,- заявив Мацеревич.

За його словами, попередня владна команда робила все для скорочення кількості збройних сил і можливостей польської армії.

Міністр підкреслив, що програма модернізації польської армії (14 оперативних програм за 10 років), яку влада РО-PSL оцінила у 91 млрд злотих (понад $25 млрд) від початку була нереальною. Він зауважив, що головна рахункова палата країни згодом оцінила реалізацію цих програм у набагато вищу суму – 235 млрд злотих (понад $67 млрд).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-