Ім’я прем’єра Австралії знайшли у «панамських документах»

Ім’я прем’єра Австралії знайшли у «панамських документах»

Документ
Укрінформ
Ім’я Малколма Тернбулла, чинного прем’єр-міністра Австралії, було виявлене у новій порції «панамських документів», оприлюднених нещодавно.

Про це повідомила телекомпанія АВС.

Документ (реєстр компаній), який свідчить, про те, що Тернбулл був колишнім директором компанії під назвою Star Technology Services Limited у 1990-і роки виявлено під час дослідження бази даних понад 200 тисяч осіб.

Компанія була клієнтом сумнозвісної Mossack Fonseca, що є одним з найбільших у світі постачальників підставних компаній в офшорних юрисдикціях. Окрім того у цьому ж реєстрі згадується бізнес-партнер Тернбулла, екс-прем’єр Нового Південного Велса Невілл Вран. І Тернбулл і Вран пішли у відставку зі своїх посад директорів Star Technology у вересні 1995 року.

Тисячі імен клієнтів, які використовували Mossack Fonseca для офшорних трастів, підставних компаній і фондів були оприлюднені в понеділок, проте інформація про Star Technology Services міститься в документах доступних лише журналістам, що працюють з ICIJ.

У «панамських документах» виявили десятки державних службовців і політиків, які використовують офшорні компанії, що призвело до гучних скандалів та навіть відставки ісландського прем’єра. Проте, в більшості випадків це було законно використані підставні компанії, фонди або трасти в офшорних юрисдикціях. Також немає ніяких припущень про будь-які порушення з боку Тернбулла або Врана.

Як повідомляв Укрінформ, «панамські» викриття посилюють опозицію Австралії перед виборами в парламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-