У центрі Кишинева розмістили «Дошку ганьби» з фотографіями «ворогів преси»

У центрі Кишинева розмістили «Дошку ганьби» з фотографіями «ворогів преси»

Укрінформ
Перед будівлею парламенту Молдови в центрі Кишинева розмістили так звану «Дошку ганьби», де виставлені фотографії молдавських політиків, які, на думку авторів ініціативи, є «ворогами преси».

Ініціатива розміщення «Дошки ганьби» належить молдавському центру незалежної журналістики, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Цією акцією ми хотіли звернути увагу на проблеми, з якими стикалися молдавські журналісти протягом останнього року. Йдеться, насамперед, про обмеження доступу представників ЗМІ до інформації, про позбавлення їх права бути присутніми на публічних засіданнях. Ми не забули і про те, що робилися спроби прийняти закони, що обмежують права журналістів, які працюють в електронних ЗМІ», - зазначила виконавчий директор Центру Надін Гогу.

На «Дошці ганьби» виставлені фотографії представників різних політичних сил, включаючи лідера Ліберальної партії Міхая Гімпу, заарештованого за корупцію екс-прем'єра Молдови Влада Філата, мера молдавського міста Бєльци Ренато Усатого, членів Демократичної партії і Партії соціалістів, а також мера молдавського міста Оргіїв Ілана Шора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-