Ващиковський: Туск у 2014 році відмовився від участі Польщі у

Ващиковський: Туск у 2014 році відмовився від участі Польщі у "Мінську"

Укрінформ
Екс-прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск у 2014 році сам відмовився від можливості впливати на розв’язання російсько-українського конфлікту.

Про це у середу в Сеймі Польщі під час презентації аудиту діяльності попередньої коаліції урядів Громадянської платформи (РО) і Польської селянської партії (PSL) упродовж 2007-2015 років заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує кореспондент Укрінформу.

“Під час нещодавнього візиту до Мінська я довідався від президента Лукашенка про те, що у квітні 2014 року він пропонував прем’єру Туску включення Польщі до дій щодо розв’язання збройного конфлікту на сході України і організував зустріч в Мінську. Це до нього (Лукашенка. – Ред.) приїхали люди зі світу – Берліна, Франції. Туск відмовив, а твердив, що нас виключено (з переговорів. – Ред.). Він сам виключився з можливості розв’язання російсько-українського конфлікту”, - наголосив Ващиковський.

За його словами, попередній уряд зробив багато помилок у політиці щодо Росії. 

“Не було достовірного аналізу внутрішньої ситуації в Росії, а прогнози її розвитку виявилися хибними”, - констатував глава польської дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-