Туреччина зняла обвинувачення з підозрюваного у вбивстві пілота РФ

Туреччина зняла обвинувачення з підозрюваного у вбивстві пілота РФ

Укрінформ
Прокуратура Ізміру зняла усі обвинувачення проти Альпарслана Челіка, який був звинувачений у вбивстві пілота російського літака Су-24, що був збитий Туреччиною за порушення її повітряного простору в листопаді 2015 року.

Про це повідомляє Daily Sabah з посиланням на джерела в органах безпеки країни.

"Прокуратура вирішила відмовитися від звинувачення проти Альпарслана Челіка, який був під вартою протягом 37 днів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Челік стверджував, що не віддавав наказ про вбивство пілота Су-24, а навпаки просив не стріляти  у нього. Так, після того, як слідчі прокуратури вивчили відео-докази інциденту, було ухвалено рішення про припинення справи проти чоловіка.

31 березня турецькі сили безпеки затримали 14 осіб, в тому числі і Челіка. Під час операції було було вилучено автомат Калашникова та два пістолети.

Челік і 13 інших підозрюваних були затримані "за порушення закону "Про вогнепальну зброю".

Як повідомляв Укрінформ, російський літак Су-24 був збитий після того, як він порушив турецький повітряний простір, незважаючи на багаторазові попередження з боку турецьких військових. Після інциденту відносини між Туреччиною та Росією швидко погіршились.

Фото: yenicaggazetesi.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-