Парламент Угорщини схвалив референдум щодо квот на мігрантів

Парламент Угорщини схвалив референдум щодо квот на мігрантів

Укрінформ
Парламент Угорщини схвалив запропонований урядом референдум по плану Європейського союзу стосовно переселення біженців в рамках блоку відповідно до системи квот.

Про це повідомляє Associated Press.

"Рішення, яке може бути оскаржене в Конституційному суді, було схвалене 136 голосами за підтримки з боку правлячої партії "Фідес", її партнерів по коаліції християнських демократів і ультраправої партії "Йоббік", - йдеться в повідомленні.

Так, референдум вважатиметься дійсним, якщо явка виборців перевищить 50 відсотків. Як очікується, він відбудеться в жовтні і коштуватиме до 5 млрд форинтів ($18 млн).

Таким чином, на референдум буде винесене наступне питання: "Чи хочете ви, щоб Європейський Союз призначив обов'язкове розселення не угорських громадян в Угорщині навіть без згоди парламенту?"

У свою чергу прем'єр-міністр країни Віктор Орбан, який відмовляється приймати мігрантів, зазначив, що голосування "ні" на референдумі буде "на користь незалежності Угорщини".

Раніше угорський прем'єр заявив, що введення квот для розселення мігрантів без підтримки народу являє собою зловживання владою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-