Іран звинуватив російську компанію в падінні літака - ЗМІ

Іран звинуватив російську компанію в падінні літака - ЗМІ

Укрінформ
Представник тегеранської прокуратури Газі Шахріарі у вівторок повідомив, що результати комісії з розслідування причин катастрофи літака Ту-154М в Ірані свідчать, що в катастрофі винні російська компанія-проектувальник і персонал, що обслуговував рейс.

Про це повідомляє РІА Новости.

"На підставі переданого Організації цивільної авіації ІРІ повідомлення комісії, що займалася в той час розслідуванням цього інциденту, причиною падіння літака стали неполадки в клапані компресора тиску. У кінцевому рахунку, російська компанія-проектувальник, а також персонал, відповідальний за обслуговування рейсу, оголошені винними", — цитує телеканал IRINN Шахріарі.

Він зазначив, що повторно створена комісія займеться розслідуванням по справі про недбалість екс-керівництва авіакомпанії при придбанні та експлуатації літака.

Нагадаємо, літак Ту-154 іранської авіакомпанії Caspian Airlines розбився 16 липня 2009 року неподалік іранського міста Казвін в 200 кілометрах від Тегерана. Всі 168 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу, хто перебував на борту, загинули. Літак виконував рейс Тегеран-Єреван.

Наприкінці серпня 2009 року прес-секретар Головного управління цивільної авіації Вірменії Неллі Черчинян повідомила, що іранська комісія, яка розслідує катастрофу ТУ-154М, з'ясувала, що двигун літака несподівано відмовив у повітрі. При цьому вона заявила, що, за даними представників комісії, "літак за 24 дні до польоту пройшов технічний огляд, несправностей виявлено не було".

Фото: avia.pro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-