Росія і Китай можуть атакувати американські супутники - Пентагон

Росія і Китай можуть атакувати американські супутники - Пентагон

Укрінформ
Міністерство оборони США допускає можливість виникнення космічного конфлікту Америки з Росією і Китаєм у зв'язку з розвитком протисупутникової зброї.

Про це повідомляє Washington Post.

"Тепер, коли Росія, Китай та інші розвивають технології, які могли б знищити інфраструктуру національної безпеки Сполучених Штатів, побудовану в космосі, співробітники Пентагону побоюються того, що їхні супутники можуть стати легкою мішенню", - йдеться в повідомленні.

Представники Пентагону стверджують, що тоді як Сполучені Штати загрузли в антитерористичних операціях в Іраку й Афганістані, Росія і Китай розробляють можливість атакувати США в космосі.

"Ми маємо визнати, що незважаючи на наші зусилля, майбутній конфлікт може початися або розширитися в космосі", - сказав діючий командир Стратегічного командування Збройних сил США Сессіл Хейні.

Зараз представники Пентагону зосереджені на розробці технологій, які дадуть змогу захищати супутники, а також стежити за діями противників.

Як відомо, США витрачає мільярди доларів на захист своїх супутників у космосі. Питання про необхідність їх захисту в Пентагоні було порушено після того, як в 2013 році Китай запустив ракету на висоту близько 35 тис. кілометрів, де на геостаціонарній орбіті США розміщують найважливіші для національної безпеки супутники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-