Греція майже впоралася з реформами – Юнкер

Греція майже впоралася з реформами – Юнкер

Укрінформ
Греція переважно досягла цілей реформ, необхідних для того, щоб кредитори і партнери країни по Єврозоні розпочали обговорення можливості списання боргів для країни.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер напередодні зустрічі міністрів фінансів країн Єврозони у понеділок, 9 травня, інформує Politico.

"Зараз ми знаходимося на етапі першого огляду програми (для надання допомоги Греції) і цілі були в основному досягнуті", - наголосив глава Єврокомісії.

Зазначається, що кредитори Греції провели огляд, призначений для оцінки прогресу в області реформ, проведених урядом, які мають розблокувати наступний транш фінансової допомоги на суму в 86 млрд євро, узгодженої в липні минулого року.

Заява Юнкера прозвучала на наступний день після того як глава МВФ Крістін Лагард пригрозила, що Фонд вийде з програми допомоги Греції, якщо її іноземні кредитори не домовляться про реструктуризацію боргу країни.

Так, 19 міністрів фінансів Єврозони мають зустрітися у понеділок в Брюсселі для обговорення ситуації з Грецією.

Як повідомляв Укрінформ, раніше віце-канцлер Німеччини, голова Соціал-демократичної партії Зігмар Габріель запропонував списати частину боргу Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-