Прем'єр-міністр Австралії підтвердив розпуск парламенту

Прем'єр-міністр Австралії підтвердив розпуск парламенту

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл оголосив про розпуск федерального парламенту і проведення виборів у країні 2 липня.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"Я попросив генерал-губернатора (Австралії) розпустити обидві палати парламенту 9 травня і призначити вибори на 2 липня", - повідомив Тернбулл, розмовляючи в Канберрі з журналістами.

Раніше прем'єр заявляв про готовність розпустити парламент у разі, якщо не будуть ухвалені запропоновані урядом законопроекти, зокрема, законопроект про відновлення комісії з нагляду за роботою будівельної індустрії.

Вибори в Австралії проводяться раз на три роки, при цьому визначення точної дати їх проведення є прерогативою уряду. Зазвичай за їх результатами повністю змінюється склад палати представників (150 законодавців) і половина складу сенату (38 із 76 осіб) - верхньої палати федерального парламенту. Однак цього разу прем'єр-міністр оголосив про так званий подвійний розпуск вищого законодавчого органу країни. Таким чином, на виборах 2 липня будуть повністю оновлені склади обох палат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-