Площа лісових пожеж у Канаді менш ніж за добу зросла наполовину

Площа лісових пожеж у Канаді менш ніж за добу зросла наполовину

Укрінформ
Площа лісових пожеж у канадській провінції Альберта менш ніж за добу зросла зі 100 тис. га до 156 тис. га і може подвоїтися до кінця дня.

Про це повідомив представник департаменту сільського господарства і лісівництва регіону Меттью Андерсон, передає ТАСС.

"Загальна площа лісових пожеж вже досягла 156 тис. га і продовжує збільшуватися, поширюючись на північний схід провінції", - сказав він.

При цьому Андерсон не виключив, що площа займання може подвоїтися до кінця дня.

Як пояснили у протипожежній службі, у штаті прогнозують екстремальні показники для поширення пожеж на найближчі два дні. Зокрема, напрямок вітру залишається незмінним, а температура повітря становить близько 30 градусів Цельсія. На думку фахівців, пожежа триватиме до тих пір, поки не зміняться погодні умови.

На північному сході Альберти з минулої неділі також горять ліси. До вівторка через сильний вітер пожежі тут стали стрімко поширюватися. В результаті з 3 травня в цьому районі евакуювали вже близько 90 тис. осіб. Найбільше постраждало місто Форт-Мак-Мюррей, де, за офіційними даними, згоріли близько 1,6 тис. будинків. Все населення міста - понад 80 тис. осіб - залишило його. За останніми даними, у гасінні вогню задіяно понад 1,1 тис. пожежників, 22 літаки і 145 вертольотів. Збитки від пожеж, за попередніми оцінками, вже становлять 9 млрд доларів ($7,8 млрд).

4 травня в регіоні запроваджено режим надзвичайного стану. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо розпорядився направити літаки і вертольоти ВПС країни, а також військовослужбовців у Форт-Мак-Мюррей для надання допомоги в ліквідації пожеж.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-