Єврокомісія вже бачить

Єврокомісія вже бачить "переломний момент" у кризі біженців

Укрінформ
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розповів про ефективність угоди з Туреччиною щодо біженців під час перших тижнів її дії.

Про це повідомляє DW з посиланням на видання німецької медіакомпанії Funke Mediengruppe.

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер бачить "переломний момент" у кризі біженців. "Ми стоїмо перед переломним моментом", - заявив він у інтерв'ю виданням німецької медіакомпанії Funke Mediengruppe, опублікованому в суботу, 7 травня. Юнкер додав, що "угода з Туреччиною показує свою дію, і кількість біженців суттєво скорочується".

За його словами, за перші три тижні дії угоди кількість шукачів притулку, які прибувають до ЄС, зменшилася на 80 відсотків.

Втім, вважає Юнкер, повноцінний "відбій тривоги" може відбутися лише тоді, коли кількість нових біженців буде стабільно низькою. Він переконаний, що завдяки угоді з Анкарою Брюссель отримав простір для маневрів та мусить винести з кризи уроки, а також розробити справедливу та ефективну систему прийняття біженців.

Очільник Єврокомісії розкритикував зведення парканів на кордоні Греції та Македонії: "Паркани стримують біженців від подальшого просування, проте жоден паркан і жоден мур не є настільки високими, щоб відлякати людей від потрапляння в Європу, коли вони тікають від війни та насильства у своїх країнах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-