США про утиски кримських татар: Цій жорстокості треба покласти край

США про утиски кримських татар: Цій жорстокості треба покласти край

Укрінформ
Офіційний Вашингтон жорстко відреагував на дії російської влади в окупованому Криму, де озброєні люди в п'ятницю вивели близько сотні кримських татар з мечеті під Сімферополем та вивезли їх на автобусах.

Про це йдеться в офіційному листі-відповіді Державного департаменту США на запитання власного кореспондента Укрінформу.

"Ми глибоко стурбовані такого роду повідомленнями з Криму. Кримські татари продовжують стикатися з репресіями й дискримінацією в окупованому Росією Криму", - наголошується в документі.

При цьому в Держдепі звернули увагу на інші порушення на півострові по відношенню до кримських татар, у тому числі на допити, побиття, незаконні утримання під вартою, а також рейди поліції у приватних будинках і мечетях.

"Цій жорстокості й порушенням прав людини має бути покладений край", - заявили в американському зовнішньополітичному відомстві.

"Ми вкотре закликаємо Росію припинити окупацію Криму. Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, поки Москва не припинить свою уявну анексію", - наголосили в Державному департаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня в сел. Молодіжне Сімферопольського району кілька десятків людей з автоматами оточили мечеть та вивели з неї понад 100 мусульман після Джума намазу (молитви – ред.). Пізніше всіх затриманих були змушені випустити з автобусів. Однак мусульманам дали вказівку самостійно з'явитися у відділення поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-