Колишній

Колишній "російський" містраль вийшов у море з єгипетським екіпажем

Укрінформ
Багатоцільовий бойовий десантний корабель, названий на честь президента Єгипту Гамаля Абделя Насера, у п’ятницю вперше вийшов у відкрите море з єгипетським екіпажем.

Очікується, що Франція, яка скасувала угоду з продажу двох містралів Росії через анексію Криму та агресію проти України, передасть "Насера" на озброєння ВМС Єгипту у липні, повідомив власному кореспонденту Укрінформу військовий експерт Філіп Шапло.

"Гамаль Абдель Насер" сьогодні вперше вийшов у відкрите море з єгипетським екіпажем з порту Сен-Назер. Упродовж тижня відбудеться перший етап навчань єгипетських моряків у відкритому морі", - зазначив він.

За словами експерта, до цього 180 офіцерів та матросів ВМС Єгипту упродовж кількох тижнів пройшли теоретичну підготовку на кораблі у бухті Феное Сен-Назера. Загалом тренування екіпажу пройдуть у три етапи.

Тим часом, більша частина екіпажу другого єгипетського містраля "Анвар Садат" вже прибула до Франції і ознайомлюється з «матеріальною частиною». Цей бойовий корабель планує залишити Сен-Назер у вересні. Відповідно навчання з екіпажем заплановані на серпень.

Як повідомлялося, два кораблі Франція будувала для Росії. Контракт на поставки двох містралів було укладено між французькою суднобудівною компанією DCNS/STX та російським концерном "Рособоронекспорт" у 2011 році. Франція мала передати перший корабель у листопаді 2014 року, а другий - восени 2015 року. Проте контракт було розірвано через анексію Криму та агресію Росії проти України.

Угоду про продаж вертольотоносців Єгипту  Париж і Каїр підписали торік у жовтні.

Фото: AOP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-