Євродепутати хочуть забрати грант у неонацистської партії

Євродепутати хочуть забрати грант у неонацистської партії

Укрінформ
У Європарламенті хочуть заборонити виділення гранту у 600 тис. євро крайній націоналістичній партії "Альянс за мир і свободу".

З такою ініціативою виступила група провідних депутатів ЄП, зокрема, лідер найбільшої політичної партії франції – "Європейської народної партії" – Манфред Вебер, повідомили власному кореспонденту Укрінформу у парламентських колах.

"Згідно з правилами, політична партія, до якої входять депутати Європарламенту, може отримувати гранти для забезпечення своєї діяльності. Стосовно цього Альянсу, який було створено у 2015 році, у багатьох депутатів є питання щодо його ідеології, яка може бути оцінена, як "неонацистська", - розповів співрозмовник агентства.

Відтак, за його словами, якщо за результатами розслідування буде підтверджено, що цей політичний рух не відповідає принципам свободи, демократії, дотримання прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права, то фінансова підтримка у розмірі 600 тис. євро повинна бути скасована, а вже виплачені кошти повернуті до бюджету ЄП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-