Російський НТВ

Російський НТВ "посварив" Латвію з британським медіарегулятором

Укрінформ
Національна рада електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) звернулася до Британського медіарегулятора Ofcom з проханням оцінити можливі порушення закону в сюжеті про голову Сейму Латвії Інару Мурнієце з передачі "Місце зустрічі" телеканалу НТВ "Мир".

Про це повідомляє портал Делфі з посиланням на прес-службу NEPLP.

NEPLP повідомляє, що 20 квітня в ефірі НТВ "Мир" була показана передача "Місце зустрічі", присвячена можливому відродженню нацизму в Європі. В одному з сюжетів голова Сейму Латвії Інара Мурнієце була названа неонацисткою, яка відома завдяки своїм ультраправим поглядам та негативному ставленню до Росії.

Представники ради заявляють, що сюжет мав тенденційний характер, а факти перекручені. Зокрема, стверджувалося, що Мурнієце брала участь в марші легіонерів 16 березня і поклала квіти на могили нацистів. Закадровий текст про покладання квітів супроводжувався відеорядом, де Мурнієце насправді у 2015 році покладала квіти в Києві, на Майдані.

NEPLP наголошує, що в сюжеті телеканалу порушений латвійський закон про електронні ЗМІ, а також кодекс мовлення електронних ЗМІ, встановлений британським регулятором. Згідно з кодексом, думки і факти не повинні вводити в оману.

Раніше вже повідомлялося, що Латвія вводила обмеження на мовлення телеканалу РТР-Планета, а також намагалася обмежити роботу інтернет-сайту "Спутник".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-