Атаки проти опозиції у Сирії не могли відбутися без згоди РФ - Єльченко

Атаки проти опозиції у Сирії не могли відбутися без згоди РФ - Єльченко

Укрінформ
Бомбардування та атаки з боку режиму Башара Асада, спрямовані проти опозиції та цивільних у Сирії, не могли відбутися без погодження з Москвою, тому треба правильно розуміти роль Росії в сирійському врегулюванні.

На цьому акцентував увагу в середу під час виступу в Раді Безпеки ООН Постійний представник України при Організації посол Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Важко повірити, що такий наступ сирійського режиму (на Алеппо – ред.) був би можливим без ухвалення їхнього головного союзника, який виставляє себе в якості посередника переговорного процесу. Досить дивно, але саме ця (російська – ред.) делегація щойно намагалася переконати нас, що останнім часом ситуація в Сирії суттєво покращилася", - наголосив Єльченко в заяві, текст якої має у своєму розпорядженні агентство.

При цьому представник України закликав негайно припинити авіаційні бомбардування та атаки на цивільних у Сирії.

"Тільки негайне повернення до режиму припинення бойових дій, що має охоплювати й Алеппо, може полегшити долю сирійського народу", - зауважив він.

Глава Української місії також підкреслив, що на тлі зростання насильства в Алеппо Україна вважає прийняття резолюції 2286 Ради Безпеки щодо захисту цивільних осіб у збройних конфліктах дуже своєчасним і надзвичайно важливим кроком.

"Ми закликаємо всі сторони повною мірою дотримуватися положень цього документа", - заявив Єльченко.

Невиконання цих положень, за його словами, призведе до провалу перемир'я, збільшення насильства, смертей та руйнувань та, як наслідок, підірве перспективи досягнення мирного рішення конфлікту в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-