Єврокомісія хоче подовжити контроль кордонів у Шенгені

Єврокомісія хоче подовжити контроль кордонів у Шенгені

Укрінформ
Єврокомісія в середу, 4 травня, запропонувала продовжити ще на шість місяців прикордонний контроль у країнах Шенгенської зони.

Про це в середу повідомляє Deutsche Welle.

«Єврокомісія в середу, 4 травня, запропонувала продовжити ще на шість місяців прикордонний контроль у країнах Шенгенської зони. Таке рішення прийнято у зв'язку з проблемами в охороні зовнішніх кордонів ЄС в умовах міграційної кризи", - цитує агентство dpa.

Зазначається, що зараз свої кордони контролюють шість із 26 країн Шенгенської зони. Зокрема, Німеччина, Австрія, Швеція, Норвегія і Данія вдалися до цього заходу через наплив біженців, а Франція - через високий рівень терористичної загрози, викликаний терактами в Парижі в листопаді 2015 року.

Ці країни вимагали зберегти перевірки на кордонах, оскільки, на їх думку, ситуація з біженцями залишається «вкрай нестійкою», і нелегали можуть скористатися альтернативними шляхами, щоб потрапити на територію певних держав ЄС. Зокрема, йдеться про середземноморський маршрут через Лівію і Італію.

Шенгенський кодекс про кордони дозволяє подовжувати прикордонний контроль не більш як чотири рази протягом двох років. Німеччина 13 вересня 2015 року стала першою країною Шенгенської зони, яка почала контролювати свої внутрішні кордони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-